Kontakta oss på:

Telefon +46 070-5798308,
via kontaktformuläret
eller sök personal här >

Släckning

För att uppnå optimalt förebyggande brand- och explosionsskydd kombineras de avancerade detekteringsenheterna med automatiska motåtgärder. 

Nextech erbjuder följande släckningslösningar, som efter behov kan kombineras för att ge bästa möjliga skydd för företaget.

Släckning med vatten

Gnistslukning Ved Vand

För att släcka antändningskällor sprutar släckningsmunstyckena först ut en fin vattendimma i några millisekunder. Munstyckena är av rostfritt stål av hög kvalitet, vilket gör dem mer motståndskraftiga mot slitage. Efter släckning stängs munstyckets låsregel automatiskt för att skydda munstycket mot föroreningar. Genom att använda olika typer av munstycken minimeras mängden vatten som behövs vid släckning.

Ultrasnabb släckning: Två till tre gånger snabbare reaktionstid

Gnistslukning Ultrahurtig

 

GreCons nya ultrasnabba släckningsteknik UHS består av en speciell höghastighetsmagnetventil samt speciella sprutmunstycken som är anpassade efter detta system. Med ultrahigh speed-tekniken är det möjligt att släcka på ett avstånd av mindre än två meter.

Omledning av materialflöde

Gnistslukning Omledning Materialeflow

 

Förgreningsrör med spjäll kan leda om materialströmmen för att förhindra att antändningskällor överförs till andra delar av produktionen.

Grenrör med spjäll finns även i rostfritt stål för användning inom t.ex. livsmedelsindustrin.

Avbrott av materialflödet

Gnistslukning Afbrydelse Materialeflow

 

Brandlås och avstängningsventiler kan låsa transportrör mekaniskt för att förhindra att antändningskällor sprids till andra delar av produktionen.

Brandlås och avstängningsventiler finns även i rostfritt stål för användning inom t.ex. livsmedelsindustrin.

Alternativa släckningskoncept

Vid behov kan särskilda släckningskoncept med gas, skum eller ånga kombineras med systemet. 

Tryckförstärkare

Om det tillgängliga vattentrycket inte är tillräckligt högt för släckning, installeras en tryckförstärkare som ökar trycket tillräckligt. Om vattenförsörjningen till förstärkaren är för låg eller om enheten är kopplad till en dricksvattenförsörjning ska även en ackumulatortank installeras.

 

Gnistslukning Trykbooster

  

Läs mer om Nextechs gnistsläckningsprodukter:

➢Så fungerar gnistsläckning

➢Detektering

➢Släckning

➢Tillbehör

➢Dessa branscher använder gnistsläckning